Haluatko etäseurannan taloyhtiöönne? Jätä tietosi, niin otamme yhteyttä:

OPAS Lataa
maksuton
taloyhtiön
vedensäästöopas×

Tampere kulkee kehityksen kärjessä – vesivuodot kiinni nopeasti

Tags: etäseuranta, Fiksuvesi, fiksuvesi kokemuksia, fiksuvesi-palvelu, kokemuksia vedenkulutuksen etäseurantapalvelusta, tampereen tilakeskus, veden kulutuksen etäseuranta, vedensäästö,

Näsijärven rannalla sijaitseva Tampere on Suomen kolmanneksi suurin kunta. Kunnan sadoista kiinteistöistä vastaavan Tampereen tilakeskuksen huoltopäällikkönä toimii pitkän uran rakennusautomaatiopuolella tehnyt Artti Elonen, joka katsoo rohkeasti tulevaisuuteen.

”Pyrimme aktiivisesti pilotoimaan uutta tekniikkaa, jotta pysymme kiinteistönhuollon kehityksen kärjessä” Elonen painottaa. ”Lämmityspuolella on tullut mukaan lämpöpumpputekniikkaa ja valaistuspuolella led-ratkaisuja. Käyttövesipuolella mittarinluenta ja kulutuksenseuranta on ollut ongelmallista ja päätimmekin hankkia kokemuksia Fiksuvesi-etäseurantapalvelusta.”

 

Kulutusseurannalla isot säästöt

Etäseurantapalvelu otettiin maaliskuussa 2016 käyttöön kymmenessä kiinteistössä, joiden mittarit oli aiemmin käyty lukemassa kuukausittain paikan päällä. Mukana on kouluja, virastotaloja ja liikuntatiloja, joissa vesikalusteet ja käyttövesiverkosto ovat kovalla käytöllä ja monelta osin jo parhaat päivänsä nähneitä.

Reaaliaikaisen vedenkulutuksen etäseurannan avulla saatiin ensimmäisten kolmen kuukauden aikana kiinni 53 vesikalustevuotoa, jotka juoksuttivat vettä viemäriin yli 20 000 eurolla kuukaudessa. Päävesimittareiden kuukausittaisesta luenta- ja kirjaustyöstä päästiin eroon, kun tiedot siirtyivät automaattisesti huoltokirjajärjestelmään. Näiden tulosten pohjalta Tilakeskus päätti laajentaa etäseurannan pilotointia kiinteistökannassaan.

 

Kiinteistönhoito korjaa vuodot nopeasti

Tilakeskuksen kiinteistöissä sijaitsee kymmeniä tuhansia vesikalusteita ja niiden kuntoa on mahdotonta kartoittaa jatkuvasti paikan päällä. Etäseurantapalvelusta onkin muodostunut hyvä työkalu, jonka avulla kiinteistönhoidon rajallisia resursseja voidaan kohdistaa oikein.

”Olen positiivisesti yllättynyt siitä, kuinka nopeasti vuodot havaitaan palvelun avulla. Omat kiinteistönhoitajamme paikantavat ja poistavat vuodot heti hälytyksen saatuaan. Yhteistyö Enveran kanssa on sujunut hyvin ja olenkin suositellut palvelua naapurikunnille”, Elonen kertoo.

Takaisin


Tilaa Fiksuvesi- etäseurantapalvelu

Hinta 2,50 € / vrk / päävesimittari (sis. ALV 24%)

  • Sisältää aloitus-, ylläpito-, liittymä- ja huoltokustannukset
  • Irtisanottavissa milloin tahansa

Tuote toimitetaan postitse.

1. Taloyhtiön laskutustiedot

Taloyhtiön nimi

Katuosoite

Paikkakunta
Postinumero

Lisätiedot

2. Yhteyshenkilön tiedot

Nimi

Sähköposti
Puhelin

Hyväksyn Fiksuvesi etäseurantapalvelun yleiset sopimusehdot